Hi, ik ben Shanita

Wie ik ben en waar ik voor sta, lees en hoor je op deze pagina.

 

Waarom doe ik wat ik doe?Het is mijn missie om een liefdevollere en inspirerende wereld te creëren, waarin mensen met meer plezier door het leven gaan waardoor er magie kan ontstaan vanuit inspiratie
Ik zie namelijk veel mooie mensen, maar eigenlijk zie ik ze ook niet. Vaak omdat ze opgaan in wat zou moeten. Het willen voldoen aan verwachtingen van anderen. Zonde!!
Daarom steek ik graag energie in gedreven mensen die hun eigen pad durven te bewandelen.
And I walk my talk!

 

Elke dag doen waar je van houdt, kost geen moeite.


En precies dat, is wat ik voor mijzelf heb gecreëerd. Daar ben ik uiteraard niet vanzelf gekomen.
Cum laude afgestudeerd. Bijna twee jaar gebackpackt in Australie, Nieuw-Zeeland & Azië en veel vrijwilligerswerk gedaan in binnen-en buitenland. Op deze manier veel geleerd over mijzelf en de wereld.
Eenmaal terug in Nederland riep ik heel hard, bij te willen dragen aan een mooiere wereld door m’n brood te verdienen in de non-profit sector. Vervolgens ben ik heel hard commercieel gegaan. Ik ben productie- en opnameleider geweest van verschillende tv-programma’s. Zes jaar gewerkt als Marketing & Event Coördinator bij Harley-Davidson Benlux en een jaar Concept & Event Manager bij een event marketing bureau.
Dat was dus alles, behalve een logische keuze. Maar goed, het kwam op m’n pad. Het leek me leuk en ik voldeed aan het gewenste profiel.

Achter de weerstand schijnt de zon


Ik heb toffe projecten gedraaid en veel geleerd, maar ook zeker projecten gedraaid en taken uitgevoerd, waar ik niet achter stond. Rationeel gezien zat ik op de goede plekken, maar qua gevoel, klopte het gewoon niet. Dingen gingen me steeds meer en meer tegen staan en energie kosten…
Ik begon me ook steeds vaker af te vragen waar ik het allemaal voor deed. Elke dag chagerijnig in dezelfde frkn file staan. Elke dag naar hetzelfde frkn kantoor rijden. Elke dag aan hetzelfde frkn bureau zitten. En elke dag dezelfde frkn koppen zien. Weinig gevoel van voldoening. Weinig gevoel van erkenning en waardering. Ja, er moest wat veranderen en ik wist donders goed waar ik wel energie van krijg en wat me geen moeite kost.
Ik doe nu echt wat ik frkn fantastisch vind for a living. Ik noem het ook geen werk. Wat ik doe is m’n leven. Wat ik doe, is wie ik ben. En dit is het pad waar ik bewust voor kies. Plezier hebben in wat je doet brengt je zo veel verder. Je hart volgen en je goed voelen, heb je zelf invloed op. Ik op mijn manier en jij op jouw manier. Zonder oordeel ervoor gaan!

Nu klopt het


Spijt van de keuzes die ik in die 8 jaar heb gemaakt op het gebied van werk? Absoluut niet! Het waren waardevolle lessen waarin ik veel heb geleerd. Ik zie het leven dan ook als één groot leerproces. En laat ik nou net een super nerd zijn!
Pas later ben ik dan ook gaan begrijpen, waarom begrippen als cognitieve dissonantie, commodificatie, referentiekader, verborgen appèl en dergelijke, altijd mijn aandacht trokken.
En waarom ik in mijn vrije tijd altijd opleidingen en cursussen heb gevolgd die allemaal te maken hadden met persoonlijke ontwikkeling. Waarom ik in mijn vrije tijd trainingen, presentaties en workshops gaf. Waarom ik in m’n vrije tijd mensen hielp bij het schrijven van hun scriptie.
Even kort door de bocht: Zelf groeien en anderen helpen groeien. Dat heeft mij m’n leven lang al heel blij gemaakt. Het gevoel dat ik iets zinnigs deed.

Elke dag voelt als een schoolreisje


De overtuiging dat ik daar m’n brood mee kan verdienen, heb ik dus (pas) gericht wat mee gedaan, na ruim 8 jaar werkervaring in de corporate wereld. Ik ben blij dat ik hiernaar gehandeld heb. Ik ervaar nu zo veel meer vrijheid. Zo veel meer verbinding. Zo veel meer plezier. Dat had ik van tevoren niet kunnen bedenken!
En juist dankzij die werkervaring kan ik nu anderen helpen hun plek te vinden waarin ze zich krachtig voelen. En met die plek bedoel ik niet per sé werk of privé. Je bent immers één en dezelfde persoon en alle tools die je in huis hebt, neem je overal mee naartoe. Het gaat om jouw plek in deze wereld. Mentaal weerbaar zijn, in welke situatie dan ook. Je leven zo inrichten dat je doet wat je frkn awesome vindt.
Hier trainingen in geven en zo bij kunnen dragen aan de persoonlijke ontwikkeling van high achievers, maakt mij een heel gelukkig mens. Mijzelf blijven uitdagen en ontwikkelen idem. Daar blijft reizen een belangrijk onderdeel van uitmaken.

 

Waar ik gelukkig van word is persoonlijke groei faciliteren bij mensen

 

 

✔ die ambitieus zijn en van aanpakken houden

✔ die verantwoordelijkheid durven te nemen om het avontuur met zichzelf aan te gaan

✔ die geen genoegen nemen met z'n gangetje

✔ die leergierig zijn

✔ die passie hebben voor reizen

 
 

Wil je meer weten? Laten we dan in gesprek gaan

 

Wie ben ik in drie woorden?


Oké, dat is misleidend. Hier zit ook een toelichting bij, zodat je wat meer over mij te weten komt

Client Love

 • Mark Soons
  Shanita heeft een hele natuurlijke, rustige stijl van coachen. Ze heeft dingen snel door en weet met de juiste metaforen door te dringen tot je. Een echte aanrader!
  Mark Soons
  Trainer, coach en auteur voor het bedrijfsleven
 • Naichet Amnad
  Shanita is een vrouw die een enorme rust en stabiliteit uitstraalt waardoor wij een veilig gevoel krijgen om ons open op te stellen. Zei is een vrouw die heel goed kan observeren en actief kan luisteren waardoor de gesprekken snel diepgang kunnen vinden. Ze neemt voldoende tijd om naar jou te luisteren en oefeningen te doen omtol bepaalde resultaten te komen zonder de zaken te forceren. Ze is heel communicatief ingesteld. Haar feedback is heel; duidelijk en komt positief aan. Zowel in groep als individueel is Shanita enorm toegankelijk en inspirerend. Ze brengt haar energie en passie op een heel aangename manier over. Echt een topvrouw!
  Naichet Amnad
  Business Development, Data & Analytics PRB BE, Private Banking
 • Rudy Banffer
  Shanitastraalt rust uit, is positief en duidelijk. Hierbij creëert Shanitaeen ongedwongen sfeer, waarbij ik in ieder geval volledig mezelf kon zijn en dat gaf mij een veilig en prettig gevoel. Ik ben Shanita erg dankbaar voor hetgeen zij mij heeft aangedragen/meegegeven. Een verrijkend traject!!
  Rudy Banffer
  Beweeg- en sportregisseur, Gemeente Schiedam
 • Lotti Tetteroo
  Shanita is een steengoeie trainster! Ze is toegankelijk en inspirerend doordat ze haar eigen ervaringen met het vergroten van haar comfortzone combineert met scherpe observaties en feedback en het proces ontspannen doch met de noodzakelijke sturing begeleidt. Haar oog voor het opmerken van talent en groei geven de trainingen een onmisbare positiviteit waarbinnen je jezelf kunt herontdekken.
  Lotti Tetteroo
  Psycholoog, Psytrec
 • Owin van Winden
  Shanita in de kern: Hard op de inhoud, zacht op de persoon is voor mij de beste omschrijving. Erg duidelijk en direct. Op een fijn manier. Stuwend zeg maar. Geen oordeel, erg professioneel. Veiligheid, samen en oprechtheid zijn voor mij essentiële waarden die ik bij haar sterk terugvind.
  Owin van Winden
  Creatieve zelfstandige, Graffitti Artist

Meer weten over wat ik doe? Laat dan een berichtje achter